Kiralık Aracınızı İlk Kez Kullanacaksanız Yapılması Gerekenler

Kiralık Aracınızı İlk Kez Kullanacaksanız Yapılması Gerekenler

18.10.2020

Kiralık Aracınızı İlk Kez Kullanacaksanız Yapılması Gerekenler

Yeni bir arabaya girmek heyecan verici bir deneyimdir. Ancak unutmayın araç kiraladığınızda sadece yeni yerleri keşfetmekle kalmıyor, aynı zamanda yeni bir araç kullanıyorsunuz. Bununla birlikte, bilinmeyen bir araçta sehayat etmeye alışmak biraz zaman alabilir ve araca bindikten sonra birkaç soru sormak zorunda kalırsınız. Neyse ki, yardım etmek için buradayız. Kiralık arabanızdaki temel özellikleri bulmak için bu yol haritasını takip edin.

Yola çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler: Kiralık Araba Kontrol Listesi Oluşturun

Kiralık arabanızda ısıtmalı koltuklar, sunroof veya uydu TV, radyo gibi bazı eğlenceli özellikler olsa da, diğer özellikler sürüş için daha önemlidir. Yola çıkmadan önce bulmanız gereken özelliklerin bir listesini yapın. Kendinize şu soruları sorarak başlayın:

Bu şeyi nasıl başlatırım?

Farları nasıl açarım?

Silecekleri nasıl açarım?

Bagajı nasıl açarım?

Yakıt deposu hangi tarafta?

Yakıt deposu kapısını nasıl açarım?

El freni nerede?

USB bağlantı noktası nerede?

Başka sorularım varsa ne olur?

Bu Otomobili Nasıl Başlatırım?


Kiraladığınız aracı çalıştırmak için bir anahtar takıp çevirmeye çalışırsanız, bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Yeni araçların çoğunda çalıştırma bir buton ile başlar. Alışılmadık gibi görünebilir, ancak bu teknoloji ile arabayı çalıştırmak daha kolaydır. Basmalı butona sahip araçlar, anahtarlığın varlığını algılayan teknolojiyi kullanır. Araç, anahtarın araç içinde olduğu ve ayağınız fren pedalında olduğu sürece, bir tuşa basılarak başlayacaktır.

Farları nasıl açarım?

Aracı manuel olarak açmanız gerektiğinde önce far kumandalarını bulun. Bazı araçlarda otomatik farlar bulunur. Akşamları otomatik olarak çalışıp çalışmadığını belirlemek için araç içi kontrollerinizde “otomatik” kelimesine bakın. Far kumandaları genellikle direksiyon simidinin yakınında bulunur. Ya sürücü sol tarafındaki kontrol panelinin altında ya da direksiyon simidinin tabanına bağlı olan kontrol kolu üzerindedirler. Farlarınızı açmak için, kontrol kolunun ucundaki dönebilen kadranı çevirin.

Silecekleri nasıl açarım?

Ön cam silecekleri, sadece kötü hava şartlarında önemli değildir. Ön camdan toz veya kirleri temizlemek zorunda kalırsanız da kullanışlı olurlar. Ön cam silecek kumandaları, genellikle direksiyon simidinin sağ tarafındaki kontrol kolunda bulunur. Sileceklerinizi çalıştırmak için silecek kontrol kolunu ilk durağına kadar itin. Hızı artırmak için, kontrol kolunu tekrar ikinci ve üçüncü duraklara itebilirsiniz. Kiralık aracınızda arka cam silecekleri varsa, kumanda için, klima kontrol panelinin veya ses sisteminin yanında, genellikle aracınızın ortasındaki gösterge panosunun altında bulunan bir düğme arayın.

Bagajı nasıl açılır?

Daha yeni araçlarda bagaj genellikle anahtarın üzerinde bir düğme ile açılır. Çoğu kiralık araçta, küçük bir kolu kullanarak açabilirsiniz. Ancak daha yeni araçların çoğu aracın içinde bagaj açma düğmelerine sahip değildir. Aracınızda bir bagaj açma kolu varsa, bunu muhtemelen direksiyon simidinin solunda veya gaz deposunu açan kolun yanında sürücü tarafındaki koltuğun yanındaki alt döşemede bulabilirsiniz.

Yakıt Deposu hangi tarafta? Yakıt Depo Kapağını Nasıl Açarım?

Yakıt deposu, aracın her iki tarafında olabilir. Sürücü koltuğunuzdayken, kontrol panelinde yakıt simgesinin yanında bir ok arayın. Çoğu araç bu göstergeye sahiptir. Birini görürseniz, ok, tankın açık olduğu aracın tarafına işaret edecektir. Yakıt deposu kapağı genellikle sürücünün yan döşemesinde veya ön panelin sol tarafında bulunur.

El veya Park Freni nerede?

Genellikle el frenini çekmek için bir manivela kolu kullanılır. Bir kol görmüyorsanız endişelenmeyin. Bir düğme veya anahtar için direksiyon kolonu veya kol dayanağı bölgesini kontrol edin. Bu stile birçok yeni araç geçiş yaptı. Bir minivan veya SUV sürüyorsanız, park frenini uygulamak için sürücünün yan kapısının yanındaki bir pedala basmanız gerekebilir.

USB Bağlantı Noktası nerede?

Kendi arabanızda bir tane olmayabilir, ancak şansınıza kiralık aracınızda var olabilir. Telefonunuzu USB bağlantı noktası ile hareket halindeyken şarj edebilirsiniz. Ancak önce onu bulmak zorundasınız. Klima kontrol panelinin altında bir tane görmüyorsanız, sürücü ve yolcu koltukları arasındaki orta bölmeyi kontrol edin.

Başka sorularım varsa ne olur?

Kiralık araç çalışanları basit gördüğünüz soruılar içinde oradadırlar. O yüzden yola çıkmadan önce bu soruları onlara da sorabileceğinizi unutmayın.

Halihazırda yoldaysanız, araç kiralama firmaları haftada yedi gün, günde 24 saat müşteri desteği sunar. Yola çıkmadan önce mutlaka araç kiralama firmasının destek telefonunu not almayı da unutmayın.